Poradna Klimatizace


Autor: Anonym | Vloženo: 04.06.2014 000 08:48 | Témata: Poradna Klimatizace

Anonym

Jak instalovat do okna?

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak se dá přes adaptér instalovat do okna? To se musí vyříznout sklo okna? Máme klimu do podkroví a jsou zde střešní okna. Tak nám nejde do hlavy jak to tam nainstalovat. Neteklo by do klimatizace přes adaptér? Dále do výfukové trubky, na kterou se asi také musí vyříznout zeď, není žádná mřížka např. proti hlodavcům nebo čehokoliv co by to ní mohlo vlézt a poškodit klimu.
Moc děkuji za odpověď.

  • 6. června 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den,
    níže najdete odpovědi na Vaše dotazy
    1) Výřez do skla střešního okna určitě nedělejte. Výřez do skla se dělá pouze do standardních oken. Koncové zúžení na hadici AMC-12AN můžete maximálně do střešního okna přivřít. To, že Vám bude mezerou pronikat teplý vzduch zpět do místnosti nevadí. Zajistí se Vám tak pravidelné větrání a budete chladit čerstvý vzduch.

    2) V případě průrazu do zdi aplikujte z venkovní strany komerčně dostupnou plastovou větrací mřížku, např. http://www.ventilatory-shop.cz...
    nebo http://www.ventilatory-shop.cz...

    3) Existuje také možnost napojení hadice pro odvod teplého vzduchu z klimatizace do komína. V případě, že je komín vyvložkovaný, tak budete muset kontaktovat kominíky, kteří Vám nainstalují na vložku "T" kus. Komín je z 90% běžnou součástí podkrovních bytů.

    V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat,

    C V B s.r.o.
    774 111 447
    [email protected]
    www.ventilatory-shop.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)
  • 4. června 2014 - Oficiální zástupce obchodu Vzdušín.cz

    Dobrý den,

    pokud jde o střešní okno, klimatizace obsahuje zúženou násadku do okna, která se dá použít bez výřezu. Kondenzát není problémem, jelikož se vypařuje do odpadního vzduchu a na krátkém úseku horkovzdušné trubice nestačí znovu zkondenzovat. S tím, že by do trubice něco vlezlo jsem prostřednictvím trubice jsem se nesetkal. Pokud by se udělal jen ten výřez do okna asi by to mohlo nastat. V případě použití zúžené násadky, by bylo riziko o dost menší.


    Odkaz do sekce mobilní klimatizace:
    http://www.vzdusin.cz...

    S pozdravem

    Vojtěch Brdička

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      4. června 2014 - Anonymní uživatel

      Moc děkuji za odpověď. Zúženou násadkou myslíte ten adaptér, který je podlouhlí? Stejně stále nechápu kam jí teda umístím. Pokud bych jí dala jen ven tak by muselo být okno otevřené a to by asi nebylo ideální. Je to pevný plast, který zašroubuji do výfukové hadice a druhý konec je takový ovál podlouhlý. Můžete mi to prosím ještě upřesnit kam s nim. Vím, že se třeba ptám hloupě, ale trochu si nevím rady. Moc děkuji.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.