Poradna Klimatizace


Autor: | Vloženo: 16.07.2010 000 13:03 | Témata: Poradna Klimatizace

ETA 2574 90000

Zajímalo by mě, jestli stou klimatizací lze vychladit jen jednu mistnost, nebo utáhne i několik místností?Mám dojem že ztoho odkapává voda nevadí to omítkám, nebo se musí do něčeho odkapávající voda do něčeho zachytávat? Případně, jak výkonnou klimatizační jednotku musím mýt a v jaké ceně, aby se dala nainstalovat v nitřní jednotka do dvou místností. Děkuji

  • ETACR

    ETACR

    22. července 2010

    Dobrý den,
    vnitřní klimatizační jednotka vychladí zpravidla vždy pouze jednu místnost. Je samozřejmě možné, v případě, že budete mít menší místnosti vedle sebe a klimatizaci vhodně umístěnu, že i ta druhá místnost se částečně ochladí. Klimatizace Eta 2574 je určena pro prostor 17-30 m2, pokud si přejete 2 vnitřní jednotky, lze si zakoupit klimatizaci 3575 duosplit, která má 1x venkovní jednotku + 2x vnitřní jednotky z nichž každá vychladí místnost 17-30m2.

    Pokud Vám odkapává voda, jedná se většinou o chybnou instalaci klimatizace a doporučujeme reklamovat, nebo nechat zkontrolovat u montážní společnosti. Pravděpodobně nejsou odvodové trubky dány do spádu a pára, která se v klimatizaci zkapalní neodchází trubkami ale kape do místnosti.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (1)
    • Zdeněk Dostál

      22. července 2010 - Zdeněk Dostál

      No, já se ptal kde vlastně odkapává venkovní jednotka, ne vnitřní. Vnitřní jednotku mám a ta má svou nádržku a když je plná tak za pípá a zastaví se. Ale dvojdílná jednotka je něco jiného, viděl jsem jak někomu odkapává venkovní jednotka a kape sousedovi pod jednotkou do okna. Tam zřejmě do žádné nádržky voda neodkapává jako u vnitřní jednotky, protože ji venku nemá kdo a jak vylít.Také se nikde neuvádí míry jednotlivých jednotek a nevím která je venkovní část a která vnitřní. Mám vedle okna jen 90cm a nevím jestli mi tam vejde. Také se mi zdá, že to moc žere a přitom to moc nechladí, teda aspoň ty levnější do 90000 butů. V zimě musím topit abych nezmrzl a vlétě musím chladit abych se neuvařil, dnes tu bylo ve 12,45h 36°C.
      Vychlazuji jen obývací místnost otočenou na jih a utáhne to jen tak na 25°C a to musí jed celý den. Je to horší jak topit v zimě. No, a potřeboval bych ochlazovat i ložnici která je rovněž otočená na Jih, proto bych potřeboval trojdílnou jednotku, ale jaký výkon by musela mít to opravdu netuším. Jo a ještě, dostane se koupit hadice co odvádí teplo z vnitřní jednotky, nějak začala po jednotlivých kruzých nebo závitech praskat.? Děkuji za odpověď.


    • ETACR

      23. července 2010 - ETACR

      Dobrý den,

      rádi Vám na všechny otázky odpovíme, ale protože toto téma je dosti obsáhlé a máte hodně různých dotazů, prosíme Vás o okopírování vaší otázky a zaslání na [email protected] . Pokud je to možné, uveďte i svůj telefon. Zkontaktujeme Vás a vše vysvětlíme. Děkujeme.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.